DOOM UNITILTA TUORE SINKKU JA VIDEO

“Get Away” -single digimyynnissä 24.5.
Kolmas albumi julkaisussa 23.8.

doomunit 2013 low res

Edellisillä albumeillaan albumilistan TOP20:en kiilannut Doom Unit julkaisee esimakua 23.8. ilmestyvältä kolmannelta pitkäsoitoltaan. “Get Away” -single ja video ovat valmistuneet ja biisi löytyy digikaupoista 24.5. Markus Niemisen ohjaama, ihmismieleen tunkeutuva video on katsottavissa: http://www.youtube.com/watch?v=3MXLRlWA4rY

“Säveltelin sohvalla sellaista mudassauintibiisiä, jossa oli monta eri riffiä ja aikamoista doomailua. Se ei mielestäni lähtenyt ollenkaan ja hermojen mentyä, ajattelin siirtyä hieman rokimman ilmaisun pariin. Silloin syntyi ‘Get Away’. Jos vertaa meidän aiempaan tuotantoon, tässä kappaleessa on uutta näkökulmaa. Sellainen pienen pieni popin haamu kummittelee hyvällä tavalla taustalla. Se doomi biisi on edelleen kesken. Ehkä sitten seuraavalle levylle..”, kertoo laulaja ja biisintekijä Jape.

Doom Unitin tarina alkoi vuonna 2009, kun se sävelsi “Killing Time” -biisin suomalais-amerikkalaiseen kauhuelokuvaan ja voitti radion Starba -kilpailun saaden runsaasti huomiota. Neljässä vuodessa se on ehtinyt tehdä pari sataa keikkaa festivaaleista klubeihin ja työstää kolme levyä. Keväällä komppaniassa tapahtui miehistönvaihdos ja basistin virkaa tulevalla levyllä sekä keikoilla hoitaa Happoradion kitaristina tunnettu ja Doom Unitin albumit tuottanut Happoradion AH Haapasalo.

“On mahtavaa saada tehdä musiikkikentällä monipuolisesti duunia. Happoradion ja tuottajan hommien lisäksi olen pitkään jo halunnut tehdä tallaista hieman raskaampaa soutua“, kertoo Haapasalo.

Bändin toiveena “Get Away” -biisin kuvitukseksi oli tarinapohjainen video. Videon käsikirjoittaja ja ohjaaja Markus Nieminen kommentoi: “Puhuimme bändin kanssa 90-luvun raskaamman rokin videoista ja rosoisesta, paikoitellen jopa vähän artsusta lähestymistavasta, joten kaivettiin tilt/shift-linssi sekä muut hassutteluvermeet kaapista esiin! Luvassa on erilaisia, mielenkiintoisia hahmoja, paljon blurria kuvaa ja hätäisiä leikkauksia. Ja on siellä se tarinakin. Hyvännäköistä kuvaa ja bändikin näyttää ihan siltä, miltä tuommoisen karvanaamarokkarin kuuluukin näyttää”.

Elokuisen albumijulkaisun myötä Doom Unit nähdään klubikeikoilla ympäri maata. Keikkalista julkistetaan myöhemmin.

Kokoonpano:
Jape – laulu ja kitara
Chris – kitara ja taustalaulu
AH Haapasalo – basso
Julli – rummut

Discografia:
Cross the Line – 2009
The Burden of Bloom – 2011
TBA – 2013

Pressikuva: www.propromotion.fi/media/doomunit/

www.doomunit.com
https://www.facebook.com/doomunit1

Lisätiedot:
JULKAISU Warner Music Finland
KEIKAT Nem Agency Oy, Rowan Rafferty, 050 585 7300, rowan@nem.fi
TIEDOTUS ProPromotion Oy, Taija Holm, 040 748 3435, taija@propromotion.fi

Posted in News
Facebook
New video “Light Me Up”!
Top